Gå till innehåll
Kalix Skidklubb
Kalix Skidklubb

Fluorförbud för juniorer och seniorer

Från och med denna säsong råder som bekant fluorförbud och detta innebär även att vi i KSK måste anpassa oss till detta. Det bör understrykas vikten av att alla tar detta på allvar och verkligen ser till att alla har sanerade skidor, vallautrustning och andra tillbehör ex.vis skidfodral. I synnerhet junior och senior tävlingar kan vi räkna med att SSF kommer att genomföra tester inför tävling och eventuellt efter målgång.

Risken som kan uppstå om någon av oss kommer till en tävling med otillräckligt rengjord utrustning är inte bara att hen riskerar diskvalifikation eller till och med inte får starta utan detta kan även drabba kompisarna genom att andras utrustning kontamineras genom ex.vis en borste som används till flera åkare, skidhållare som blandas o.s.v.

Till årets tävlingar gör vi i KSK så att varje åkare ta med sin egen vallautrustning borstar och riller utöver vallorna detta för att ytterligare minska risken att vi av misstag kontaminerar någon annans skida då vi vallar åt flera.

Mycket viktigt att alla juniorer och seniorer verkligen läser igenom dokumentet nedan och rengör sin utrustning punkt för punkt och det är starkt rekomenderat att avsätt 1 timma och titta igenom Webbinariet som finns länkat längst ner i dokumentet.

> > > Fluorförbud info KSK > > > Pdf, 134.1 kB, öppnas i nytt fönster.

> > > Länk till Skidförbundets webplats om Fluorfritt > > > Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-10-18

Senast uppdaterad: 2023-11-14

Författare: Roger Niemi

Sponsorer

Kalix Skidklubb
Bildad 1979-01-01

Besöksadress
Syrenstigen 12, 952 41 Kalix

Postadress
Kalix Skidklubb, Box 38, 952 21 Kalix

Kontakta oss

Mail: kalixsk@gmail.com

Övrigt

Förenings nr: 2463-34
Organisations nr: 898200-4692
BankGiro nr: 5785-5645
Swish: 123 274 14 29